Home AKTUALITET CORONAVIRUSI -1765 viktima. Qeveria kineze emeton 1600 çertifikata sigurimi për kompanitë e...

CORONAVIRUSI -1765 viktima. Qeveria kineze emeton 1600 çertifikata sigurimi për kompanitë e prekura

Kina ka prodhuar më shumë se 1.600 dokumente që vërtetojnë shkaqet e forcës madhore për të mbrojtur kompanitë nga dëmtimet juridike si pasojë e Koronavirusit. Këshilli i Kinës për Promovimin e Tregtisë Ndërkombëtare (Cppit) ka lëshuar 1.615 certifikata deri të Premten, 14 Shkurt, për kompanitë që operojnë në mbi 30 sektorë, për një vlerë totale kontraktuale prej 15.7 miliarda dollarë.

Certifikata i përjashton kompanitë nga detyrimi për të mos përmbushur ose përmbushur pjesërisht detyrimet e tyre kontraktuale, duke treguar se ata vuajnë nga rrethana përtej kontrollit të tyre. Epidemia Covid-19 ka vonuar prodhimin për disa kompani, pasi masat karantinë kanë ndaluar shumë punëtorë të kthehen në punët e tyre. Sipas CCPIT, disa kompani u paraqitën certifikatën klientëve të tyre dhe ranë dakord për një datë të mëvonshme për të përpunuar porositë pa u përballur me përgjegjësi ligjore.

Një kompani prodhuese në provincën Zhejiang, Kina lindore, ishte e para që mori certifikatën më 2 shkurt për të justifikuar dështimin për të përpunuar një urdhër prej 2.4 milion juan jashtë shtetit, e cila mund të çonte në një kompensim prej 30 milion juanë. (ilsole24ore)