Home AKTUALITET Nëse ju vjen ky mesazh në WhatsApp, mos u përgjigjni

Nëse ju vjen ky mesazh në WhatsApp, mos u përgjigjni

Mjafton vetëm një SMS dhe pak pakujdesi dhe ju nuk do të keni më akses në llogarinë tuaj WhatsApp.

Alarmi u nxit nga Policia Postare, e cila në profilet e saj sociale zbuloi përhapjen e një mashtrimi të ri që përdor sistemin e mbrojtjes WhatsApp.

Ja si funksionon mashtrimi:

Me pak fjalë, kur doni të lidhni llogarinë tuaj në një telefon të ri, shërbimi dërgon një SMS që përmban një kod 6-shifror që duhet të futet në pajisjen e re. Nëse kjo është e saktë, WhatsApp ndalon së punuari në smartphone të vjetër dhe aktivizohet në atë të ri.

‘Sulmuesit’ sigurohen që ta dërgojnë këtë SMS në telefonin e ‘viktimës’ dhe më pas, në WhatsApp, ata dërgojnë një mesazh duke pretenduar se janë një i afërm ose një mik i cili kërkon atë kod. Nëse e dërgoni, llogaria juaj humbet.

“Dërgimi i kodit lejon që ata të jenë në gjendje të aktivizojnë një llogari të re WhatsApp në një pajisje të ndryshme, por duke iu referuar numrit të telefonit të viktimës së zgjedhur, i cili, në të vërtetë, humbet disponueshmërinë e tij”./Apel.al